El Rubio de podcast.

Beste lezer/luisteraar,

Ik stuur je dit bericht omdat ik denk dat je dit verhaal heel leuk vind. Ik ben de afgelopen tijd bezig geweest met een project dat heet:

El Rubio de podcast.

Waar gaat het over: Mijn zoon Florian sloot vorig jaar zijn studie geschiedenis af. Dankzij een kleine erfenis van zijn grootvader El Rubio hoefde hij niet meteen aan de bak, iets wat hem zeer aansprak na al die jaren studie. Toevalligerwijze besloot hij zijn oudoom Pjotr weer eens te bezoeken na lange tijd. En daar in dat oude restauratieatelier in Haarlem ontstond het idee om eens dieper in de geschiedenis van zijn familie te duiken.

Waar dat toe geleid heeft kan je op de website beluisteren.

Hartelijke groet en veel luisterplezier

Gerard Gerritsen
P.S je ontvangt deze nieuwsbrief éénmalig dus wees er zuinig op ;-)

Naar de website

Oeps dat ging wel erg snel, ik wil nog wel wat meer informatie kan dat? 

Ja hoor geen probleem als je meer informatie wil over dit prachtige project, wij vertellen er graag over dus lees rustig verder, dat ziet verder niemand en wij doen er niet moeilijk over:

In de geschiedenis van Florians familie bevinden zich allerlei verhalen met name geconcentreerd rond zijn grootvader El Rubio (de blonde). Hij dankt deze naam aan het feit dat hij in 1937 naar Spanje vluchtte na een conflict met zijn vader. Een jaar later trof hij op de kade van een kleine Spaanse havenstad, zijn grote liefde Margaritha. Zij kwam net aan uit Jamaica, ook een verhaal op zich.

Oudoom Pjotr heeft beide mensen goed gekend en is een meesterverteller. Florian raakt zo in de ban van al die verhalen uit zijn familie, dat hij Pjotr wekelijks bezoekt. Hij besluit na geruime tijd eigenlijk heel intuitief om een podcast te gaan maken, of misschien is een luisterverhaal beter. De enthousiaste reacties van zijn vriendin en zus nadat zij een aantal spraakberichten hebben beluisterd, stimuleren hem om een onbekend pad op te gaan.

Daar kom ik in beeld met mijn ervaring in het maken van geluidsopnames en het bouwen van websites en uiteraard in het delen van mijn familie-ervaringen.

Inmiddels zijn we zover dat we de eerste hoofdstukken kunnen delen met de wereld om ons heen. De website is klaar en ook op platforms als Spotify en binnenkort ook op Itunes kan je de verhalen beluisteren.

 

Disclaimer: Degene die onze familie kent, zal soms als vanzelf zijn/haar wenkbrauwen fronsen. Onthoud dan dat zowel in mijn familie als in de meeste families fictie en non-fictie geregeld door elkaar lopen of we dat nou bewust of onbewust doen.

 

En verder:

…. deze podcast zou wel eens populair kunnen worden, dus als je ergens de komende maanden op een feestje (tegen die tijd dat onze podcast populair wordt, zijn die er vast wel weer) iemand hoort zeggen ken je die leuke podcast van El Rubio, dan kan jij quasi nonchalant zeggen dat je als één van de eersten de nieuwsbrief ontving, omdat je één van de makers kent! Kijk zo maak je indruk op je vrienden.

mag je deze podcast als je hem leuk vindt delen met anderen. Je kan deze éénmalige nieuwsbrief ook in jouw netwerk verspreiden (waoh dat zou wel heel mooi zijn);

we streven er naar om wekelijks een hoofdstuk toe te voegen. Een hoofdstuk duurt ongeveer 10 minuten, dat kan je beluisteren tijdens de afwas als je die nog zelf doet of tijdens de strijk of een ritje naar je werk of een wandelingetje in de buurt. Maar je mag zelf ook iets anders bedenken waar je het beluistert, daar doen we niet moeilijk over.

tien minuten lijkt lang als je die tijd vrij moet maken, maar is echter heel kort als je midden in een verhaal zit. Dat is tenminste onze ervaring. Sorry voor dat laatste maar wij moeten ook kiezen voor een gulden middenweg soms;

als je dit nog aan het lezen bent is het ons wel gelukt je aandacht te vangen. Dan kan het haast niet anders dan dat je plezier gaat beleven aan onze podcast.

Klik hier https://elrubio.ggms.nl/ om naar de website te gaan waar een introductie staat en de eerste twee hoofdstukken.
 

Heel veel luister plezier!!

 

Gerard Gerritsen
en zoon Florian

 


El Rubio de podcast
El Rubio de podcast
El Rubio de podcast
Email
El Rubio de podcast

Copyright © 2021 El Rubio de podcast, All rights reserved.

Ons mailadres is:
perspectief@ggms.nl